Sport si Tehnica

Mereu mai repede II

Mereu mai repede II (0)

Desertul Black Rock (Gerlach-Nevada),Septembrie 1997,doua echipe-americana si britanica, “Thrust SSC” (Super Sonic Car)-o adevarata racheta pe roti,1227,983 km/h-viteza supersonica stabilita de un vehicul terestru.

Sase roti in Formula 1

Sase roti in Formula 1 (0)

Acceleratia, viteza maxima,comportamentul pe pista, capacitatea de franare sunt doar cateva din atuu-rile importante pe care proiectantii masinilor de curse cauta sa le puna la dispozitia pilotilor in atingerea scopului suprem – locul I pe podium.

Amedee Gordini

Amedee Gordini (0)

Amedee Gordini (23 Iunie 1899 – 25 Mai 1979) a fost supranumit „vrajitorul” (motoarelor). Nascut in Ialia Gordini a emigrat in Franta si a trecut prin trei etape importante – pilot de curse, patron de echipa si constructor de motoare. In 1953 a primit inalta distinctie „Legiunea de Onoare”

Sebastian al IV-lea

Sebastian al IV-lea (0)

Sebastian Vettel a devenit al IV-lea campion mondial in Formula 1 – sezonul 2013, urmandu-i campionului din 2012, Sebastian Vettel, acelasi cu cel din 2011 si 2010.

Hidroavionul  DORNIER Do-X

Hidroavionul DORNIER Do-X (0)

In 1927 profesorul german Claudius Dornier (Claude-Claudius Honore Desire Dornier, 14 Mai 1884 – 05 Decembrie 1969) a finalizat un proiect care odata pus in practica va stabili doua recorduri – cel mai mare aparat de zbor si cel mai mare hidroavion din acea perioada.

Aripi deportante pe circuitele de viteza – Jim Hall

Aripi deportante pe circuitele de viteza – Jim Hall (0)

In anul 1965 spectatorii prezenti in tribunele circuitelor de viteza au remarcat cu oarecare surprindere ca una din masinile de competie se deosebea de celelalte printr-o „aripa” fixata in spatele postului de pilotaj prin doi montanti verticali.

Campbell

Campbell (0)

In prima jumatate a secolului trecut numele Campbell era sinonim cu recorduri de viteza la sol si pe apa, Malcolm – tatal si Donald – fiul reprezentand cum nu se poate mai bine justificarea expresiei “sangele apa nu se face“

Hovercraftul – un vehicul multifunctional

Hovercraftul – un vehicul multifunctional (0)

MPV – multi purpose vehicle – este o categorie de vehicule cu care ne-am obisnuit deja dar mai exista un fel de MPV dar de un tip mai special pentru ca in deplasare “pluteste” deasupra solului, apei, mlastinilor, zapezii, ghetii si cu foarte putine modificari il regasim si in competitii sportive.

Un Lord in Formula 1 – Continuare

Un Lord in Formula 1 – Continuare (0)

Solutia perfectionarii unui monopost deja existent dar cu performante medii a fost doar inceputul pentru ca in 1974 Harvey Postlewhaite a definitivat primul monopost destinat campionatului mondial de Formula 1 – Hesketh 308.

PORSCHE 917-30 Arma ABSOLUTA

PORSCHE 917-30 Arma ABSOLUTA (0)

Putere de 1100 CP, greutate de 803 kg, raport greutate / putere cu o valoare incredibila -729 g/CP, acceleratie fulminanta – 200 km/h in doar 5 secune

Rudolf Diesel

Rudolf Diesel (0)

Asasinat, sinucidere, accident – nu s-a aflat niciodata dar cel mai probabil agenti ai serviciului secret german au primit ordin sa-l impiedice cu orice pret sa ajunga in Anglia.

Mereu mai repede

Mereu mai repede (0)

Automobilele au inceput primele, recordul de 100 km/h fiind stabilit în 1899 (105,85 km/h) cu “La Jamais Contente” (Niciodata Mulţumită !!), automobil la care propulsia era asigurată de două motoare electrice alimentate de baterii Fulmen.

Un Lord in Formula 1

Un Lord in Formula 1 (0)

Probabil ca sunt putini cei care isi amintesc ca in anii ’70 monoposturile echipei HESKETH Racing “The biggest little racing team in the world” – erau prezente pe grila de start a etapelor de Formula 1 si, uneori, produceau surprize care “deranjau” nume grele ca Ferrari, McLaren, Williams.

Casca de protectie chiar protejeaza ?

Casca de protectie chiar protejeaza ? (0)

Accidentul lui Michael Schumacher din ultimele zile ale lunii Decembrie a readus in discutie un subiect mult mediatizat care avea ca suport intrebari de genul „a avut casca de protectie ?”,”a mers prea repede ?”,”a iesit de pe traseul marcat ?” si altele de acelasi gen.

Sport si Tehnica – o altfel de cultura !

Sportul şi tehnica sunt domenii dinamice ale activităţilor umane şi oferă posibilitatea socializării pentru un mare număr de persoane cu vârste şi ocupaţii diferite.