Sebastian al IV-lea

Sebastian al IV-lea

Sebastian al IV-lea

0 comments 📅14 November 2016, 08:20

Sebastian Vettel a devenit al IV-lea campion mondial in Formula 1 – sezonul 2013, urmandu-i campionului din 2012, Sebastian Vettel, acelasi cu cel din 2011 si 2010.

Un nume si patru titluri de campion mondial intr-un sport tehnic exclusivist si cu grad mare de risc, automobilismul sportiv de inalta performanta, o competitie mondiala cu zeci de mii de spectatori si milioane de telespectatori la fiecare etapa. Sebastian Vettel are 26 de ani, primul Grand Prix l-a disputat in urma cu doar sase ani dar in viitor poate avea o perspectiva frumoasa – egalarea si, de ce nu, depasirea celor sapte titluri castigate de Michael Schumacher, recordmenul absolut.

Saltul de la locul 14 in sezonul 2007 la cele patru titluri consecutive de campion mondial poate fi considerat o alta performanta in conditiile in care masini, echipe, circuite, regulamente si multe altele au fost intr-o continua schimbare de la un sezon la altul. Evolutia in cele patru campionate pe care le-a castigat a creionat tabloul “omului” Vettel cu multe plusuri dar si cu minusuri pe care insa a stiut sa le depaseasca. Stapanire de sine, o buna conditie fizica si o si mai buna pregatire psihica, un comportament adaptat la cerintele media, o integrare perfecta in echipa Red Bull – principalele atu-uri pe care pilotul Sebastian Vettel le- a avut in mana si a stiut sa le foloseasca.

Red Bull – o echipa care a functionat la fel cum facea Ferrari in urma cu multi ani, precis, competent, cu un management in cursa care arareori a dat “rateuri” si o minte stralucita, Adrian Newey, cel care a creat masina multipla campioana.

Pilot, masina, echipa, inginer – cu totii buni, foarte buni dar fara Dietrich Mateschitz, domnul “Red Bull” si patronul echipei nu s-ar fi ajuns aici, fara el si evident fara banii adusi in tot acest mecanism care a facut posibila o astfel de performanta.

“Reteta” Red Bull in sportul auto este una de succes – bani, competenta tehnica in pregatirea masinii, management bun, piloti bine pregatiti si motivati.

Simplu dar totusi complicat !!

 

Gheorghe Eliad

APSR / AIPS

 

No Comments

No Comments Yet!

You can be first one to write a comment

Leave a comment