Select, exclusiv, elegant

Select, exclusiv, elegant

Select, exclusiv, elegant

0 comments 📅15 October 2016, 17:44

De gustibus et coloribus non disputandum – o remarca ce si-a pastrat adevarul si azi cu atat mai mult cu cat suntem inconjurati de produse si servicii cu niveluri diferite de calitate, aspect, performante si, in final, de pret.

Indiferent ca este vorba de masini, motociclete, ambarcatiuni, imbracaminte si incaltaminte, electronice, ceasuri, servicii turistice si multe altele, alegerea se face dupa criterii care impun ca respectivele produse sau servicii sa fie selecte, uneori chiar exclusive, sa aiba o nota rafinata de eleganta. In final toate acestea duc la pozitionarea intr-un standard social superior pentru ca pot avea acea masina, pot purta acel ceas, pot sa ma imbrac cu acea linie de imbracaminte, pot sa imi petrec concediul in acele locuri – toate cu un nivel superior de calitate si pret.

Combinatia fotografica de mai sus include produse selecte – un ceas exclusivist si un automobil elegant – Ulysse Nardin si Talbot Lago.

Ulysse Nardin numita asa dupa insusi fondatorul ei (Ulysse Nardin, 22.01.1823 – 20.02.1876) a fost infiintata in 1846 iar modelul de ceas, Ulysse Nardin Blue Torro, include in mecanismul sau peste 150 de ani de perfectiune elvetiana in industria orologeriei de inalta clasa.

Ceasul are mecanism automatic, calendar perpetuu, dual-time, carcasa aur 18 K, geam safir, water resistant 100 m si un mecanism certificat C.O.S.C. (Controle Officiel Suisse des Chronometres), institutul oficial care certifica acuratetea si precizia ceasurilor de mana produse in Elvetia.

Talbot Lago T 150 CSS – Coupe a fost produs in anii 1937-1938 de firma franceza Talbot care si-a pastrat numele dupa disparitia asocierii anglo-franceze Sunbeam -Talbot – Darracq. Inginerul italian Antonio Lago (28.03.1893-01.12.1960) a reorganizat Talbot si a redenumit-o, cum se putea altfel,  Talbot – Lago.

Liniile acestui frumos coupe sunt perfect armonizate cu conturul aripilor rotilor fata si spate, geamurile laterale urmaresc curbura portierelor, intreaga masina vazuta din profil este inconjurata de eleganta, impune respect si  admiratie deopotriva.

Caroseria a fost realizata de Figoni&Falaschi, firma franceza care s-a specializat in realizarea de caroserii desenate de Giuseppe Figoni si Ovidio Falaschi, implicata si in carosarea unor masini de curse si record construite de Alfa Romeo, Delahaye si Delage. Figoni&Falaschi si-a incetat existenta in 1955.

Motorul este la inaltimea designului general al automobilului: amplasat longitudinal fata, 6 cilindri, camere de ardere emisferice, trei carburatoare Stromberg, 3996 cmc, 140 CP / 4200 rpm.

Masina avea  frane tambur fata – spate si o viteza maxima de 185 km/h.

Inchei cu o gluma:

“Placerile vietii constau in lucruri mici – un mic yacht, o mica proprietate, un mic avion.”

Gheorghe Eliad

APSR / AIPS

No Comments

No Comments Yet!

You can be first one to write a comment

Leave a comment